Close
Book Your Reservation

Massage en Reiki praktijk Kerkwijk – Den Bosch – Zaltbommel

Maak vandaag nog een afspraak: 06-8108 7043

Wat is Reiki?

In 2006 en 2007 heb ik mijn Reiki en Seichem inwijding ontvangen, 1e en 2e graad, beiden behorend bij het Tera Mai™ syteem.

Reiki is een healing-stroom die zich in ieder van ons bevindt. Het kanaal waardoor de energie stroomt raakt echter vaak “verstopt” of sluit zich (groten)deels in de loop der (levens)jaren. Hierdoor is er geen goede doorstroming meer. Bij een Reiki-inwijding wordt dit kanaal hersteld/heropend. Hierdoor kan er door handoplegging helende energie worden doorgegeven aan jezelf of aan anderen.

Tera Mai™ en Seichem zijn healing systemen van Kathleen Milner. Dit systeem werkt met vier elementen Aarde (Reiki), Water (Sophi_El), Lucht (Angelic Light) en Vuur (Sakara). De Tera Mai™ Reiki is gebaseerd op het element aarde en voelt liefdevol en zacht aan. Seichem werkt met alle vier de elementen en kan vaak als krachtiger ervaren worden. Tera Mai™ Reiki en Seichem kunnen helpen bij fysieke, emotionele en mentale klachten, aangezien het doorwerkt in zowel het fysieke lichaam als op alle niveaus, waardoor er weer balans komt tussen lichaam en geest. Het kan helpen bij genezing van bepaalde ziektes (zolang het lichaam de ziekte zelf kan genezen) en pijnklachten, of helpen met emotionele stukken uit het verleden. Het is geen vervanging van de medische geneeskunde, maar een toevoeging.


De Behandeling

Tijdens een Reiki behandeling houdt de cliënt zijn/haar kleding aan (tenzij in combinatie met massage, dan geef ik de Reiki behandeling over de handdoek heen), en pas ik verschillende handposities toe over het hele lichaam, van hoofd tot voeten aan de voor- en achterkant. Hierbij gaat de Reiki energie stromen. Niet iedereen ervaart tijdens een behandeling hetzelfde. De ene persoon voelt bijvoorbeeld tintelingen of warmte/kou, en de ander voelt weinig tot niets. Het resultaat is echter altijd hetzelfde. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd, en doorgaans ben je na de behandeling volledig ontspannen en/of voel je je energieker. Soms ben je na een behandeling wat emotioneler dan normaal, maar dit gaat na een paar dagen vanzelf over. Chronische klachten, zowel fysiek als mentaal, of pijnklachten met een diepgaande achtergrond zijn vaak niet met 1 behandeling op te lossen. In overleg met de cliënt wordt besproken hoeveel behandelingen er wellicht nodig zijn, en hoe frequent ze het beste plaats kunnen vinden.


Reiki is voor alle leeftijden

Veel kinderen zijn erg gevoelig voor alle prikkels om hen heen. Hebben het “druk” in hun hoofdjes en weten met zichzelf geen raad. Op school moeten ze al zoveel, en daarbuiten (clubjes, feestjes, vriendjes enz). Sommigen hebben daar totaal geen last van, anderen daarentegen gaan ongewenst gedrag vertonen, richten hun onmacht en frustratie op hun ouders of broertjes/zusjes of andere gezinsleden. Reiki bij kinderen zorgt er oa voor dat het kind meer rust krijgt in zijn/haar hoofd, geeft meer zelfvertrouwen, laat kinderen beter in hun kracht staan. Een prettige bijkomstigheid is dat ze daardoor vaak ook beter slapen en zich veel minder boos en gefrustreerd voelen. Maar ook als ze lichamelijke (pijn) klachten hebben, zullen deze gaandeweg afnemen. Lichaam en geest is tenslotte één. Reiki zorgt ervoor dat het herstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Dus dat wat genezen kán worden wordt genezen door het eigen lichaam.

In mijn praktijk behandel ik zowel volwassenen als jongeren en kinderen. Zelfs baby’s zijn erbij gebaat (denk aan huilbaby’s, baby’s met darmkrampjes, doorkomende tandjes enz). Bij hele jonge kinderen komt het vaak voor dat het kind (tot 12 jaar altijd onder begeleiding van 1 ouder) in de praktijk behandeld wordt, en daarna (afhankelijk van wat wenselijk is) kan er vaak op afstand behandeld worden. Dus als het kind(je) op bed ligt bijvoorbeeld. Dan is hij/zij in rust en het best ontvankelijk voor de energie die wordt gestuurd. Uiteraard is een afstandsbehandeling ook mogelijk bij jongeren en volwassenen.

Mochten er na deze uitleg nog vragen zijn, neem dan gerust contact op!

Tel: 06-81087043

MENU